KAUNSELING

VISI, MISI DAN FALSAFAH

VISI

Mewujudkan Iklim Pendidikan Yang Kondusif, Teraputik Dan Efektif Dari Aspek Fizikal, Perhubungan Dan Pengurusan Berteraskan Konsep Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Berkualiti Secara  Menyeluruh Dan Berkesan Demi Kecemerlangan Pelajar Dan Sekolah.

MISI

Dengan Penuh Rasa Tanggungjawab Dan Komitmen Yang Tinggi Kami Akan Menyediakan Perkhidmatan Menolong Dan Membantu Pelajar Dari Aspek Penggayaan, Perkembangan, Pencegahan Dan Pemulihan Untuk Mempertingkatkan Pengetahuan, Ketrampilan Dan Konsep Kendiri Positif Yang Perlu Dalam Menghasilkan Masyarakat “Madani” Melalui Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Yang Berkesan Berteraskan Falsafah Pendidikan Kebangsaan.

FALSAFAH

Bahawasanya Setiap Pelajar Mempunyai Potensi Yang Boleh Digemblengkan Secara Optimum Menerusi Pengurusan Menyeluruh Di Dalam Perkhidmatan  Bimbingan Dan Kaunseling Yang Cekap, Berkesan Dan Beramanah Berteraskan Sumber Dalaman Dan Luaran Bagi Melahirkan Pelajar Yang Seimbang Dari Aspek Jasmani, Emosi, Rohani Dan Intelektual Serta Beriman Dan Beramal Soleh.

Hari iniHari ini22
SemalamSemalam24